Strauss-Kahn kahetses suhet hotelliteenijaga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn tänast intervjuud andmas.
Dominique Strauss-Kahn tänast intervjuud andmas. Foto: SCANPIX

Dominique Strauss-Kahn ütles Prantsusmaa televisioonile antud intervjuus, et tema suhe New Yorgi hotelliteenijaga, mis talle vägistamissüüdistuse tõi, oli kohatu.

Oma esimeses teleintervjuus pärast kriminaalsüüdistusest vabanemist ütles endine Rahvusvahelise Valuutafondi juht, et tal on kahju, et afäär läks talle maksma võimaluse Prantsuse presidendiks kandideerida, vahendab BBC News.

Samuti süüdistas Strauss-Kahn USA kriminaalõiguse süsteemi enda alandamises.

62-aastane Strauss-Kahn astus IMFi juhi kohalt tagasi tänavu mais, kui oli hotelliteenija vägistamise katses süüdistatuna USAs vahi alla võetud. Augustis kriminaalsüüdistusest loobuti, kuid Nafissatou Diallo nimeline hotelliteenija jätkab tsiviilhagiga.

«See, mis juhtus, oli enamat kui sobimatu suhe. See oli viga,» ütles Strauss-Kahn Prantsusmaa TV1’le antud intervjuus, kus teda küsitles ta abikaasa Anne Sinclairi hea sõber Claire Chazal. Mees lisas, et jääb juhtunut igavesti kahetsema.

Strauss-Kahni sõnul hävitas juhtunu tema võimalused 2012. aastal Prantsusmaa presidendiks saada ning lisas, et võtab nüüd aega, et oma tuleviku üle järgi mõelda. Enne vahistamist usuti temast saavat tugev kandidaat praeguse presidendi Nicolas Sarkozy vastu.

Strauss-Kahn kinnitas, et tema seksuaalkontakt Dialloga ei sisaldanud vägivalda, sundust ega agressiooni ning väitis, et naine valetas.

Kõige karmima hinnangu andis mees aga USA kriminaalõiguse süsteemile. «Olin hirmul, väga hirmul. Ja mind alandati, trambiti maha enne, kui ma sõnagi öelda jõudsin,» ütles Strauss-Kahn.

Lisaks New Yorgi juhtumile puudutas ta ka Prantsuse kirjaniku Tristane Banoni väidet, nagu oleks Strauss-Kahn teda 2003. aastal vägistada püüdnud. Viimase sõnul on süüdistus välja mõeldud, kuna nende vahel polnud mingit vägivalda. Strauss-Kahni sõnul kaebab ta naise laimamise eest ka kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles