Markin: Petroskois alla kukkunud TU-134 piloot oli purjus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmale RusAir kuulunud TU-134 vrakk  Petroskois 21. juunil 2011.
Firmale RusAir kuulunud TU-134 vrakk Petroskois 21. juunil 2011. Foto: SCANPIX

Venemaal Petroskois tänavu juunis alla kukkunud TU-134 piloot oli purjus, kinnitas uurimiskomitee ametlik esindaja Vladimir Markin eile telejaama Rossija saates «Vesti Nedeli».

Moskvast Petroskoisse teel olnud reisilennuk, mis kuulus firmale RusAir, kukkus alla 20. juunil. Hukkus 47 inimest. Üldse viibis lennukis 52 inimest.

Markini kinnitusel näitas kohtumeditsiiniline ekspertiis, et piloot Aman Atajev oli alkoholi mõju all, vahendas Komsomolskaja Pravda.

Eksperdid tegid kindlaks, et Atajev oli joonud ära klaasi viina. Lennule eelnenud meditsiinilise komisjoni oli mees läbinud aga nn puhaste paberitega.

Venemaa lennunduses on olnud väga sünge suvi. Lisaks Petroskoi lennukatastroofile sai juulis Siberis surma seitse inimest, kui AN-24 sooritas hädamaandumise. Augustis hukkus lennukiga AN-12 juhtunud õnnetuses 11 inimest.

Septembri alguses kukkus Jaroslavlis alla JAK-42 – hukkus 44 inimest.

President Dmitri Medvedev on nõudnud turvaabinõude karmistamist ja öelnud välja vajaduse uuendada lennukiparki.

Mitmete asjatundjate väitel mõjutab tehnikast enam väikeste Vene lennufirmade ükskõikne ärikultuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles