Läänemere reisilaevad pakuvad jõululauale ohustatud angerjat

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angerjas
Angerjas Foto: AFP / Scanpix

Maailma Looduse Fondi (WWF) andmetel pakuvad Läänemere juhtivad laevafirmad, sealhulgas eesti omanikega Tallink, jõululauale hävimisohus angerjat.


WWFi telefoniküsitlus tõi välja, et üha väiksem hulk Rootsi suuremate linnade restorane pakub jõuluks suitsuangerjat, samal ajal kui Silja Line/Tallink, Viking Line ja Eckeröline jätkavad angerjaroogade serveerimist.

WWF kutsub toitlustuskohti angerjat jõulumenüüdest ära võtma. «Kui me tahame saada süüa tulevikus angerjat süümepiinadeta, peame andma sellele võimaluse taastumiseks nii, et asurkond saaks kasvada,» ütles WWFi peasekretär Lasse Gustavsson.

WWFi andmetel on 1970. aastatega võrreldes vähenenud angerja arvukus Euroopas sada korda ning liik on lisatud nii euroliidu kui WWFi ohustatute nimekirja.

Laevafirmadega rääkides olevat WWFile põhjendatud angerja menüüs hoidmist ühelt poolt sellega, et klientide nõudlus on olulisem kui ohustatute nimekirja kuulumine, ning teisalt teadmatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles