Kreeka rahandusminister ründas abiandjaid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos.
Kreeka rahandusminister Evangelos Venizelos. Foto: SCANPIX

Kreeka rahandusministri Evangelos Venizelose sõnul kasutavad Euroopa ja rahvusvahelised organisatsioonid Kreekat «lihtsa vabandusena», et «varjata oma enda ebapädevust kriisiga toimetulekul».

Rahandusminister märkis, et Euroopa ja IMF pole suutnud anda lõplikku ja täielikku vastust euro-vastastele rünnakutele, vahendab BBC.

Kreekat on tema sõnul santažeeritud ja alandatud, kuid riik ei peaks olema patuoinas, keda süüdistatakse euroala võlakriisis.

Lisaks kutsus Venizelos valitsuse kulukärbete vastu protestivaid kreeklasi oma kriitikat lõpetama, öeldes et nad loovad «negatiivset stereotüüpi», mis õõnestab riigi usaldusväärsust.

Rahandusministri teadaanne tuli vahetult enne seda, kui Kreeka peab täna võtmelise tähtsusega konverentsikõne IMFi, Euroopa Keskpanga ja Euroopa Komisjoniga, üritades neid veenda, et on väärt 8 miljardi eurose abiraha osamakse ülekandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles