Indiat ärritas Taj Mahali koopia

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

India saatkonda Bangladeshis ärritas Bangladeshi ehitatud Taj Mahali koopia.


«Ei tohi ajaloolisi monumente lihtsalt kopeerida,» ütles India saatkonna esindaja, kes lubas uurida autorikaitseseaduse võimalikke rikkumisi, vahendas AFP.

«Keegi läheb ja vaatab selle üle. Teadete kohaselt on tegemist täpse koopiaga. Tegemist on kaitstud rajatisega ja me peame teada saama, kas see on samas suuruses,» lisas ametnik.

Bangladeshi filmirežissöör Ahsanullah Moni avas sel nädalal pealinna Dhaka lähistel 58 miljonit dollarit maksma läinud Taj Mahali meenutava rajatise, mille valmistamisel kasutati Itaalia graniiti ja Belgia vääriskive.

«Kõik unistavad Taj Mahali nägemisest, kuid vähesed bangladeshlased saavad sinna reisida, sest see on nende jaoks liiga kallis,» täpsustas Moni, kelle eestvedamisel jäljend rajati.

Taj Mahal on India põhjaosas asuv ehitis, mille India suurmogul Džahan laskis ehitada abikaasa Mumtaz Mahali mälestuseks, kes suri neljateistkümnenda lapse sünnitamisel. Suurejoonelise hoone ehitustööd lõppesid 17. sajandi keskpaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles