Moskva tahab läänega ühist majandusruumi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: AP / Scanpix

Venemaa sooviks välisminister Sergei Lavrovi sõnul ehitada ühist majandusruumi Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikidega ning oleks juba täna valmis alustama viisavaba režiimi ELiga.

Lavrovi arvates ei oleks ühine majandusruum läänega sugugi «virtuaalprojekt» ning selles suunas saaks töötada, vahendas AFP.

«Ma olen kindel, et globaliseeruvas maailmas… oleks eelkõige majandusarengu sfääris partnerlus Euroopa Liidu, Venemaa ja USA vahel meie kõigi huvides,» kinnitas minister ärifoorumil Moskvas.

Vene välisministri hinnangul oleks viisavabaduse kokkulepe Euroopa Liiduga seejuures «hiilgavaks ühisprojektiks, mis tõestaks omavaheliste suhete arenemist» ning Moskva võiks tema kinnitusel selle kehtestada juba alates tänasest.

Lavrov kordas taas ka Moskva soovi liituda Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO), ent rõhutas samas, et liikmesusleppe «kvaliteet» on tähtsam kui aeg, mille jooksul see saavutatakse.

«WTO liikmesus jääb muutumatuks prioriteediks Venemaa välispoliitikas,» märkis ta, kuid lisas, et Moskva ei kavatse «võidelda» sinna pääsemiseks.

Venemaad on viimasel ajal üha tõsisemalt näpistamas üleilmne majanduskriis ning kasvava surve all on ka rubla, samas kui välisinvestorid viivad oma raha riigist välja ja üha enam inimesi saab koondamisteate.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles