SUPO juht: terrorismiseadus vajab nüüdisajastamist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supo peakorter Helsingis.
Supo peakorter Helsingis. Foto: Wikipedia.org

Soome kaitsepolitsei (SUPO) peadirektori Antti Pelttari arvates ei vasta terrorismi puudutav seadusandlus tänapäeva nõuetele.

Pelttari rääkis ajalehele Keskisuomalainen, et muudatusi oleks vaja sõnastustesse teha seoses terrorirühmituste juhtimise, koolitamise ja terroristlikesse jõukudesse värbamise rahastamisega.

«Kaitsepolitsei on toonud välja, et terrorismi väljaõppe puudumine kriminaalseadustikus tähendab vajakajäämist Soome seadusandluses. Taolisest tegutsemisest on selgeid näiteid ka ELi partneritelt,» rääkis ta.

Teistes riikides kehtivad nüüdisajastatud seadused annavad võimaluse nn kodude salajasteks läbiotsimisteks kahtlustatavatele sellest ette teatamata.

Terrorismi puudutavad seadused pandi Euroopa Liidus ühiselt kirja pärast 2001. aasta terrorirünnakuid. Soomes hakkasid need kehtima 2003. aasta alguses ja hiljem pole neid kordagi täiendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles