Inguši jurist plaanis korraldada oma töökohas terroriakti

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees hoiab käes Kalašnikovi automaati
Mees hoiab käes Kalašnikovi automaati Foto: SCANPIX

Inguši Vabariigi Sunža rajooni prokuröri abi Ali Dobrijev kavatses korraldada oma töökohas terroriakti.

Mees võeti Jekaževo asulas kinni 18. septembril kahtlustatuna illegaalse relvastatud grupeeringu moodustamises ja relvade ebaseaduslikus vahendamises, edastas Interfax.

Dobrijevi plaani detaile pole avalikustatud. Prokuratuuri uurimiskomitee oli varem teatanud, et kuritegeliku plaani täideviimiseks oli mees hankinud näiteks kaks Kalašnikovi automaati, Makarovi püstoli ja hulgaliselt laskemoona.

Aastal 2010 moodustas Dobrijev Inguššias Nazrani rajoonis relvastatud jõugu, mille ülesandeks oli olukorra destabiliseerimine vabariigis. Uurijad tegid kindlaks, et rühmituse liikmed on seotud mitme rakse kuriteoga Nazrani rajoonis.

Teade Dobrijevi kinni võtmisest ilmus uurimiskomitee netileheküljele eile.

Ajaleht Kommersant kirjutab, et tema tabamine möödus ilma ühegi püstolilasuta. «Dobrijevi juurde sõitsid FSB ametnikud ja palusid tal vabatahtlikult endaga tulla, mida mees ka tegi,» rääkis Inguššia prokurör Juri Turõgin Kommersandile.

Prokuröri sõnul tuli teave Dobrijevi sidemetest mässulistega ühelt illegaalse jõugu liikmelt, kelle korrakaitsejõud kinni võtsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles