Sadadel tuhandetel jaapanlastel soovitatakse taifuuni tõttu evakueeruda

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuun Talas tekitas üleujutusi Jaapanis septembri alguses.
Taifuun Talas tekitas üleujutusi Jaapanis septembri alguses. Foto: SCANPIX

Jaapani ametivõimud soovitavad 400 000 inimesel lahkuda Nagoya linnast, kuna seda ähvardab taifuun Rokega kaasnev tulvavesi ja jõed võivad kerkida üle kallaste.

Evakueerimine on seni vaid soovitus ja seega pole teada, kui palju on inimesi, kes seda tõsiselt võtavad, vahendas AFP.

Lisaks Nagoya elanikele soovitatakse turvalisse paika minna inimestel, kelle kodukanti ähvardavad üleujutused ja maalihked.

Rokega koos liikunud paduvihmad on Jaapanisse juba jõudnud. Näiteks Kyūshū saarel Miyazaki prefektuuris sadas 24 tunniga maha 40 sentimeetrit vihmavett.

Meteoroloogid hoiatavad suurel territooriumil paduvihma eest, kuna homme võib tunniga sadada maha koguni 50 millimeetrit vett.

Ringhäälingufirma NHK edastatud filmikaadrid näitasid, et Honshū saarel asuva Kōbe tänavad on vee all.

Soome lennufirma Finnair, mis kurseerib liinil Helsingi-Nagoya, pole veel ühtegi lendu tulvaohu tõttu tühistanud, kuid firma hoiab olukorral silma peal, vahendas YLE.

Jaapani kohal võimutses septembri alguses taifuun Talas. Siis sai surma või jäi kadunuks sada inimest, enamik neist Lääne-Jaapanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles