Prokurör nõuab bussijuhti peksnud eesti ja kurdi noorukile reaalset vangistust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla okastraataed
Vangla okastraataed Foto: SCANPIX

Helsingi ringkonnakohtus arutati täna bussijuhi peksmist, kus arvatavateks süüdlasteks on kaks noorukit – eestlane ja kurd.

«See oli julm vägivald, milles bussijuhil polnud mingeid võimalusi,» ütles prokurör Eija Velitski ja nõuab kohtualustele viie aasta pikkust vangistust, vahendas MTV3.

18- ja 19-aastase nooruki kaitsjad peavad prokuröri nõuet liiga karmiks. Advokaatide hinnangul aitaks kahe aasta pikkusest tingimisi karistusest.

Jõhkra vägivallatsemise eest võib Soomes karistada ühe- kuni 10-aastase vangistusega. Prokuröri sõnul tekitasid noorukid töökohustusi täitnud bussijuhile vigastusi, millest ta päriselt ei toibu kunagi ja 5-aastase vangistuse nõue on pool võimalikust.

Velitski peab oma nõuet äärmiselt mõõdukaks. «Seda tegu ei saa tegematuks muuta.
Andekspalumised ei aita. Ka pole abi sellest, et süüdistatavad räägivad koolitusest ja kainusest.»

Vägivaldne intsident leidis aset 5. veebruaril 2011. «See, et bussijuht üldse ellu jäi, oli ime. Kiirabis oli meisterlik brigaad ja tippkirurgid olid juba haiglas valmis,» selgitas prokurör.

Bussijuht sai tõsise ajuvigastuse ja nõuab kompensatsiooniks 45 000 eurot. 36-aastane mees on abielus ja kahe lapse isa. Ta pole saadud vigastuste tõttu veel koju saanudki, vaid on pärast haiglat viibinud taastusravil.

Noorukite esindajate väitel on viis aastat vangistust liiga karm ja sellega tegu olematuks ei muuda.

Kohus langetab otsuse 4. oktoobril kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles