Ema Theresa heategevusühendust kahtlustatakse lastega kaubitsemises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühenduse Missionaries of Charity nunnad.
Ühenduse Missionaries of Charity nunnad. Foto: Bikas Das / AP / Scanpix

Indias Ema Theresa asutatud heategevuslikku ühendust kahtlustatakse hoolealuste lastega kaubitsemises.

India valitsus on andnud korralduse algatada juurdlus ühenduse Missionaries of Charity turvakodude osas pärast seda kui kaks selle töötajat vahistati sel kuul lastega kaubitsemise eest.

Juurdluse keskmeks on Missionaries of Charity turvakodu Ranchi linnas, kus saavad varjupaika rasedad naised, kes ei ole abielus.

Seal töötanud Anima Indwar ja nunn õde Koncilia vahistati pärast seda, kui avastati nelja lapse müümine. Kõige noorem, kuuekuine poiss, müüdi 730 dollari eest. Indwar on osaluse üles tunnistanud ja kõik neli last on leitud.

Katoliikliku uudisteagentuuri sõnul andis politseile vihje lastekaubanduse kohta paar, kes ostis keskusest lapse 1760 dollari eest. Paar pöördus võimude poole, sest Indwar võttis lapse tagasi raha tagastamata.

India naiste- ja lastearengu minister Maneka Gandhi andis korralduse alustada koheselt kõikide riigis tegutsevate heategevusühenduste asutuste inspekteerimist.

Ühendus vahendas 2015. aastani oma keskustes laste adopteerimist, kuid seadusmuudatus sundis neid programmi peatama.

Ühenduse kõneisik väitis, et kuna ühendus enam adopteerimist ei vahenda, on süüdistused lastega kaubitsemises alusetud. Esindaja lisas, et isegi kui ühendus adopteerimist vahendas, ei võtnud nad uutelt vanematelt kunagi selle eest tasu.

India adopteerimist käsitlev raamistik on kehvalt reguleeritud, põhjustades nii lastekaubitsemise kõrged näitajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles