Hiinas suleti ebaseaduslik Angry Birdsi lõbustuspark

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoriõigusi rikkuv Hiina lõbustuspark.
Autoriõigusi rikkuv Hiina lõbustuspark. Foto: SCANPIX

Hiinas suleti Soome firma Rovio mängul Angry Birds põhinev lõbustuspark, mille loojad üritasid ettevõttega kooskõlastamata populaarsest mängust kasu lõigata.

Lõbustuspark asub Changsha linnas, kirjutab Helsingin Sanomat. «Me ei tahtnud seadusi rikkuda, nii et panime pargi kinni. See on meile ja meie külastajatele kaotus, kuna viimased jäävad Angry Birdsi igatsema,“ sõnas lõbustuspargi arendaja.

Viimane tahtis populaarsest mängust kasu lõigata, kuid jättis selle Rovioga kooskõlastamata. Nüüd hakati Soome ettevõttega läbi rääkima.

Samal ajal on võltsitud Angry Birdsi tooted jõudnud Hiinas poelettidele. Esemete seas on lastele mõeldud T-särgid, pehmed mänguasjad, hoiupõrsad, iPadi kaaned ja ragulkad.

Esemed kandsid firma JYS Toysi nime. Kiire kõne ettevõttesse kinnitas, et tegemist ei ole legaalse toodanguga, kuigi jaemüüja nii väitis.

«Meil ei ole mingit lepingut Angry Birdsiga. Aga loomulikult võivad kõik Hiina tööstused neid mänguasju toota, kui on tehnika selgeks õppinud,» sõnas tootmisfirma müügidirektor, kelle kinnitusel pole neil mingeid probleeme kohalike võimudega olnud.

Ühes Hiina veebipoes on müügil ka Angry Birdsi sandaalid, kingad ja isegi koogid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles