Iraanis poodi populaarse sportlase surnuks pussitanud alaealine

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

Iraani võimud poosid täna avalikus kohas üles 17-aastase Alireza Molla-Soltani, kes oli mõistetud süüdi populaarse sportlase Ruhollah Dadashi (29) tapmises.

Nooruk pussitas «Iraani tugevaimat meest» juulis Karaj linnas, vahendas AFP. Ta mõisteti kuriteos süüdi augustis.

Molla-Soltani hukkamist oli kuriteopaiga lähistele Karajisse kogunenud vaatama arvukalt inimesi. Kohal oli palju julgeolekujõudude sõdureid, kelle ülesandeks oli tagada, et kõik toimuks ilma igasuguste viperusteta, vahendas IRNA.

Nooruk oli väitnud, et pussitas jõumeest enesekaitseks pärast tema enda ja veel kahe nooruki ning Dadashi vahel puhkenud tüli, teatas inimõiguste organisatsioon Amnesty International.

Rahvusvahelised inimõigusteorganisatsioonid on protesteerinud selle vastu, et hukatu on alaealine. Prokuratuuri esindaja Ali Ramezanmanesh väitis aga, et islamimaailma arvestuste järgi oli Molla-Soltani enam kui 18 aastat vana.

Islamimaailma kuukalender on 11 päeva lühem kui päikesekalender ja seega on aastas 354 päeva.

Lisaks Molla-Soltanile poodi üles ka üks narkootikumide kaubitsemises süüdi mõistetud mees. Hukkamine leidis aset Minabi vanglas.

AFP valduses oleva statistika järgi on Iraanis sel aastal poodud üles juba 203 inimest. Eelmisel aastal poodi riigis meedia andmetel 179 inimest, kuid inimõiguslaste väitel oli see number suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles