Trump: kohtumine Putiniga oli parem kui NATO-ga (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kinkis Donald Trumpile jalgpalli.
Vladimir Putin kinkis Donald Trumpile jalgpalli. Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS / Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump teatas, et kohtumine Vene presidendi Vladimir Putiniga läks paremini kui möödunud nädalal toimunud NATO tippkohtumine.

«Kuigi mul oli NATO-ga suurepärane kohtumine, mis kogus tohutul hulgal raha, oli mul isegi parem kohtumine Vladimir Putiniga Venemaalt. Kahjuks ei ole seda niimoodi kajastatud – libauudused lähevad hulluks!» kirjutas Trump täna Twitteris.

Trumpi ja Putini eilne kohtumine Helsingis on pälvinud teravat kriitikat. Rahvusvaheline üldsus leidis üsna üksmeelselt, et kohtumine oli liiga üldsõnaline ning Trump ei suutnud Putini osas mingit karmi joont hoida.

Eriti teravalt kritiseeriti Trumpi avaldust, et USA-Venemaa halbades suhetes on süüdi Ameerika Ühendriigid ning president usaldab 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumise osas pigem Putinit kui oma riigi julgeolekuteenistusi.

Ka Brüsselis toimunud NATO tippkohtumisel ajas Trump liitlased segadusse, kritiseerides allianssi vähese panuse eest ühiskaitsesse ja nõudes kaitsekulutuste tõstmist neljale protsendile riigieelarvest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles