SUPO: Soomest on käidud terroristide väljaõppel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitsepolitsei peahoone Helsingis.
Soome kaitsepolitsei peahoone Helsingis. Foto: www. poliisi.fi

Soome kaitsepolitsei SUPO andmetel on Soomes elavad inimesed võtnud osa terroristlike gruppide ettevõtmistest või viibinud relvakoolitusel erinevates kriisikolletes.

Varem on SUPO teatanud, et taolise tegevuse kohta on saadud viiteid, kuid kindlaid andmeid pole, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Kaitsepolitsei peadirektori Antti Pelttari sõnul on olemas ka kindlad andmed terroristlikesse rühmitustesse kuuluvatest inimestest, kes on püüdnud Soome tulla.

Politseiülema kinnitusel on terroriaktides ja väljaõppes osalenud inimeste arv suhteliselt väike ja jääb alla teiste Põhjamaade vastavatele numbritele.

Eelmisel reedel avalikustasid SUPO ja keskkriminaalpolitsei Soome ajaloo esimesest eeluurimisest, mis on seotud terrorismi toetamisega.

«Küsitlus- ja uurimisetapis on kasutatud ära kontaktisikute kaudu saadud teavet,» ütles Pelttari. SUPO-l on olnud taolisi sidemeid näiteks Kenyas Nairobi ja Etioopias Addis Abeba saatkondades.

Kaitsepolitsei huviorbiiti on viimastel aastatel sattunud rohkem inimesi kui kunagi varem. Pelttari sõnul hoiab politsei silma peal kümmekonnal inimesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles