USAs hukati võib-olla süütu mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troy Davis
Troy Davis Foto: SCANPIX

USAs tekkis skandaal nüüdseks hukatud mehe ümber, keda osa ameeriklastest peab siiani süütuks.

Juhtum sai tähelepanu kogu maailmas, edastab AFP.

Inimõiguslaste protestidest hoolimata viidi politsei tapmises süüdi mõistetud Troy Davise hukkamine eile hilisõhtul kohaliku aja järgi kell 23.08 täide.Talle tehti mürgisüst.

Kohus langetas Davisele surmanuhtluseotsuse, kuid samas oli tal palju toetajaid, kes nõudsid selle otsuse tühistamist.

Suure toetuse põhjuseks on asjaolu, et ei olnud selge, kas just Davis on süüdi 1989. aastal toime pandud mõrvas, milles politseinik Mark MacPhailin maha lasti.

MacPhailin kaotas elu Georgia osariigis Savannahs McDonaldsi restorani juures. Uurijad ei leidnud mitte ühtegi füüsilist tõendit, mis näitaks Davise süüd, kuid üheksa pealtnägija sõnul olevat Davis tulistaja.

Pärast esmase tunnistuse andmist muutsid seitse tunnistajat oma tunnistust. Osade sõnul olevat politsei sundinud neid Davist süüdlasena nägema, osade arvates on õige süüdlane hoopis keegi teine.

Davis on ise öelnud, et ta on süütu. Mõrvatud politseiniku perekond aga nõudsid Davise hukkamist.

«Meie mõtted on tapetu perekonnaga, kuid õiglust ei seata jalule, kui vale inimene maksab juhtumi eest oma eluga,» sõnas inimõigusaktivist Al Sharpton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles