Mahhatškala plahvatusi uuritakse kui terroriakte

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagestani politseinikud uurivad Mahhatškalas aset leidnud plahvatuses purunenud sõiduautot.
Dagestani politseinikud uurivad Mahhatškalas aset leidnud plahvatuses purunenud sõiduautot. Foto: SCANPIX

Prokuratuuri uurimiskomitee teatel algatati Mahhatškala plahvatuste uurimiseks kriminaalasi terroriakti puudutava paragrahvi alusel.

Ööl vastu tänast aset leidnud plahvatustes kukkus üks politseinik, lisaks sai erineva raskusastmega vigastusi 60 inimest.

Tervishoiuministeeriumi esindaja Sofija Maljavina rääkis Interfaxile, et meditsiinitöötajate hinnangul on kolme vigastatu seisund raske. Veel 29 inimest on arsti väitel keskmiselt raskes seisundis.

Esimene plahvatus leidis aset kell 00.20 Moskva aja järgi Jermoškini tänav maja nr 11 juures. Selle trotüülekvivalent oli ligi 3 kilogrammi. Lõhkeseadeldis oli paigutatud Lada Priora juurde. See plahvatus ühelegi inimesele viga ei teinud.

Teine plahvatus leidis aset kell 00.35 Moskva aja järgi esimesest plahvatuspaigast 40 meetrit eemal. Selle trotüülekvivalent oli 35-40 kilogrammi. Lõhkeseadeldis oli paigutatud sõiduautosse VAZ-21043 ja see sisaldas metallist elemente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles