Pakistani protestijaks peetud Norra ajakirjanik vabastati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastatud Norra ajakirjanik Kadafi Zaman pärast meditsiinilist ülevaatust Gujaratis.
Vabastatud Norra ajakirjanik Kadafi Zaman pärast meditsiinilist ülevaatust Gujaratis. Foto: K.M. Chaudary / AP / Scanpix

Pakistan vabastas Norra ajakirjaniku, kes peeti kinni eelmisel nädalal ekspeaminister Nawaz Sharifi toetajate ja politsei vaheliste kokkupõrgete käigus, teatas politsei täna.

Politsei pidas Gujaratis reedestel meeleavaldustel viibinud ajakirjanikku Kadafi Zamani üheks Sharifi erakonna Moslemiliiga protestijatest.

Zaman vabastati eile pärast seda, kui tema Gujaratis elavad sugulased tasusid kautsjoni, teatas Pakistani politseinik Mohammad Ashraf.

Vangistatud ajakirjanik töötab Norra telekanalis TV 2 ning ta kajastas Sharifi toetajate üritust. Ajakirjaniku sõnul kasutasid politseinikud tema kallal vägivalda.

Zaman kavatseb naasta Norrasse pärast valimiste kajastamist hiljem juulis, kuid lubas naasta Pakistani kohtuistungiks vahistamise üle.

Austrias asuv Rahvusvaheline Pressiinstituut saatis Pakistanile ka palve ajakirjaniku vabastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles