Türgis tapeti endine tšetšeenide välikomandör

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Groznõile.
Vaade Groznõile. Foto: Corbis.

Istanbulis hukkus meedia andmetel üleeile ilmselgete atentaadi tunnustega tulistamises endine tšetšeeni iseseisvuslaste välikomandör Islam Džanibekov.

Politseiallikate andmetel tulistati mehe pihta summutiga 7.62mm relvast tema kodu lähedal teisipäeva õhtul, vahendas RIA Novosti. 38-aastane tšetšeen oli suurlinnas elanud viimased kuus aastat.

Türgi ajaleht Sabah tsiteeris julgeolekuametnikku, kelle sõnul kasutati veretöö toimepanemiseks summutiga Groza automaati, millised kuuluvad eeskätt Vene eriteenistuste ja spetznazi relvastusse. Türgi uurijad ei välista seetõttu venelaste seotust mõrvaga.

Istanbuli politsei pole peale teate üksikasjaliku juurdluse algatamisest ametlikult veel midagi kommenteerinud.

Vene eriteenistusi peetakse aga sarnaste operatsioonide korraldamise eest vastutavaks ka teistes riikides, näiteks viis aastat tagasi Qataris, kus kaks vene agenti mõisteti süüdi autopommi lõhkamises, mis tappis paguluses elanud tšetšeenide liidri Zelimhan Jandarbijevi.

Türgi uudisteagentuur Dogan teatas tänavu septembris, et veel üks tšetšeeni mässuline – Gadži Edilsultanov – tapeti Istanbulis tüli käigus, mis puhkes tšetšeenidele Türgis kogutava finantstoetuse pärast. Samad põhjused võisid agentuuri andmetel olla ka Džanibekovi tapmisel.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles