USA riigipea soovib vahetada presidendilennuki värvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Force One.
Air Force One. Foto: Lehtikuva Lehtikuva / REUTERS

USA riigipea Donald Trump soovib vahetada presidendi ametilennuki Air Force One värvi, edastas teisipäeval kohalik meedia.

Lennukil on olnud sinivalge värvilahendus alates president John F. Kennedy ametiajast. Nüüd soovib Trump selle värvida USA lipu järgi sinipunavalgeks.

Uus värvilahendus tuleks alles uuele ametilennukile, mille USA on ettevõttelt Boeing juba tellinud, kuid mille kasutuselevõtt leiab aset alles mitme aasta pärast.

Trump jõudis lennukitootjaga Boeing esialgsele kokkuleppele riigipea uute lennukite osas aasta alguses.

Pressisekretäri asetäitja Hogan Gidley ütles tollal, et president saavutas läbirääkimistega "fikseeritud hinna kokkuleppe", mis on 3,9 miljardit dollarit. Gidley sõnul säästab kokkulepe maksumaksjatele rohkem kui 1,4 miljardit dollarit.

Esialgsele kokkuleppele jõuti pärast aastaid kestnud läbirääkimisi USA õhujõudude ja Boeingi vahel ning Trumpi isiklikku sekkumist riigipeaks saamise järel.

Boeing märkis avalduses, et tunneb uhkus võimaluse üle ehitada järgmise põlvkonna Air Force One. Lepe hõlmab kaht Boeing 747-800 lennukit ja nende ümberehitamise maksumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles