Niinistö: Trumpi-Putini kohtumise teemadega tuleb nüüd tööle hakata (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Sauli Niinistö.
Soome president Sauli Niinistö. Foto: Roni Rekomaa / AFP / Scanpix

Soome president Sauli Niinistö tänas eile õhtul sotsiaalmeedias kõiki tippkohtumisel osalenud ja selle kordaminekule panuse andnud inimesi.

«Möödas on,» kirjutas president oma Facebooki küljel.

«Elasime selle üle ja sellepärast, et soomlased võtavad vastutuse ja on usaldusväärsed. Austavad tänusõnad kõigile neile tuhandetele, kes kõige erinevamaid ülesandeid täites said selle tohutu tööga ranges ajakavas hakkama,» ütles Niinistö.

Niinistö sõnul on kohtumise tulemus selge. Loodud on dialoog ja kõnealuste teemadega hakatakse nüüd tööle.

Niinistö ütles päev varem intervjuus uudistekanalile CNN, et vaevalt keegi ootas esmaspäeval Helsingis korraldatud USA-Vene tippkohtumiselt konkreetseid tulemusi.

Niinistö sõnul soovis ta rääkida USA presidendile Donald Trumpile kartustest, mis on levinud Soomes ja mujal Euroopas.

«On spekuleeritud, mida ta kavatseb teha NATO ja sõjaväeõppuste suhtes. Nüüd võib öelda, et need (teemad) ei olnud üldse laual, mis on minu arvates positiivne,» ütles Niinistö, kes võttis Trumpi ja tema abikaasa vastu enne Trumpi kohtumist Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles