Gorbatšov jääb silmahäda tõttu nobelistide kohtumisest eemale

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov.
Mihhail Gorbatšov. Foto: AP / Scanpix

Nõukogude Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov jääb silmahäda tõttu Pariisis toimuvast Nobeli rahupreemia laureaatide kohtumisest eemale.

Gorbatšovi pressiesindaja Pavel Palašenko sõnul peab endine riigipea veel mõneks päevaks Moskva haiglasse arstide järelvalve alla jääma, kuid üldiselt on 1990. aastal Nobeli rahupreemia pälvinud Gorbatšov heas toonuses, vahendas AFP.

«Mul on kahju teile teatada, aga arstid on keelanud mul reisimise,» ütles Gorbatšov teistele rahupreemia laureaatidele saadetud sõnumis.

Palašenko lükkas ümber Vene medias levivad kuuldused, nagu oleks 77-aastasele Gorbatšovile tehtud kirurgiline operatsioon.

Nobeli rahupreemia laureaadid kogunevad traditsioonilisele Nobeli rahupreemia laureaatide kohtumisele täna Pariisis.

Nende hulgas on ka Lõuna-Aafrika Vabariigi endine riigipea Frederik Willem de Klerk, Solidaarsuse juht ja Poola endine president Lech Wałęsa ning Põhja-Iirimaa rahukõnelusi vedanud poliitik John Hume.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles