Soome politsei uurib eestlaste seotust põnevusfilmist kopeeritud kuritegudega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Soome politseil õnnestus tõenäoliselt tabada valdavalt eestlastest koosnenud kuritegelik jõuk, kes kevadel pääses meediasse põnevusfilmist kopeeritud sissemurdmistega.

Kogu lugu hakkas hargnema 30. augustil, mil Lahtis Holma Prismas tabati öösel kaks juveelivarast. Mehed olid jõudnud kokku krabada 180 000 euro väärtuses väärtesemeid, vahendas iltalehti.fi. Samast lähedalt võeti kinni veel kolm meest.

Politseinikud kahtlustavad, et rühm on sooritanud sarnaseid kuritegusid Soome erinevates piirkondades ja et tegemist on nn akrobaatidest varastega, kes kevadel murdsid katuste kaudu sisse kaubanduskeskustesse ja viisid sealt minema kaupa.

Kriminaalpolitsei komissar Teemu Saukoniemi kinnitas Iltalehtile, et oletatavasti on sama seltskond tõepoolest seotud katustel sissemurdmistega. Samas ta rõhutas, et tegemist on eelkõige oletustega, kuna uurimine on veel pooleli.

Holma Prismasse ei sisenenud vargad mitte katuse kaudu, vaid aknast. Politseinikud said jõugu jälile oma uurimistöö tulemusel. «Oskasime oodata, et oletatavasti sooritavad nad kuriteo just selles kohas,» selgitas Saukoniemi.

Seoses kuritegudesarja uurimisega on võetud kinni kaheksa meest. Üks kahtlusalune elab Soomes, ülejäänud Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles