Tai poisid lastakse täna haiglast koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12-liikmeline Metsikute Karude jalgpallitiim ja nendega lõksu jäänud treener.
12-liikmeline Metsikute Karude jalgpallitiim ja nendega lõksu jäänud treener. Foto: Handout / REUTERS / Scanpix

Tai koobastikust päästetud 12 poissi ja nende treener saavad täna haiglast koju, enne seda aga korraldatakse pressikonverents, teatas valitsuse kõneisik.

«Selle õhtuse pressikonverentsi korraldamise põhjus on see, et meedia saaks esitada neile küsimusi ja pärast seda saavad nad minna elama oma tavalist elu ilma, et meedia neid segaks,» ütles Sunsern Kaewkumnerd AFP-le.

Pressikonverents kestab umbes 45 minutit ja see viiakse läbi vabas vormis koos moderaatoriga, ütles Sunsern.

Tai valitsus on eraldanud jalgpallitiimi pressikonverentsiks 45 minutit eetriaega saates Taimaa liigub edasi. Saade salvestatakse pealinnas pärast õhtust hümni esitust ning seda kantakse otse üle paljudes meediakanalites.

Mitmed Tai televisiooni saatejuhid on kommenteerinud, et poisid tõstavad lakke igava ja monotoonse saate vaatajanumbrid, kus tavaliselt kajastatakse valitsuse edukäiku. 

Tai hunta liider Prayut Chan-O-Cha kutsus üles meediat mitte esitama ebaolulisi küsimusi, mis võiksid kahju tekitada.

Arstid on soovitanud poiste perekondadele hoida neid ajakirjanikest eemal vähemalt kuu pärast haiglast kojusaamist.

Poisid vanuses 11-16 aastat ja nende 25-aastane jalgpallitreener läksid koopaid uurima pärast sõpruskohtumist 23. juunil. Retke ajal aga sadas vihma ning vesi tõkestas nende väljapääsu. Grupp oli pimedas koobastikus üheksa päeva, enne kui kaks Briti tuukrit nad leidsid. Nende väljatoomiseks koobastikust kulus veel mitu päeva ja operatsioon lõppes 10. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles