Ušakovs: Koosmeele Keskus pole venelaste erakond

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea Nils Ušakovs.
Riia linnapea Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Peamiselt Läti venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Keskuse ühe liidri Nils Ušakovsi sõnul on kolmandik erakonna toetajatest lätlased.

Koosmeele Keskuse peaministrikandidaat ütles intervjuus Vene portaalile gazeta.ru, et pühapäeval toimunud erakorraliste parlamendivalimiste võitjaks tulnud Koosmeele Keskuse eesmärgiks on luua poliitiline jõud, mis koondab kõiki Läti elavaid rahvusi, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Riia linnapea sõnul on vale väita, et Koosmeele Keskus esindab ainult venekeelse elanikkonna huve ja seda näitab ka erakonna korraldatud küsitlus.

«Järgmise kolme aasta jooksul tegeleme ainult majandus- ja sotsiaalreformidega,» lisas Ušakovs, kelle sõnul moodustavad järgmise valitsusliidu Koosmeele Keskus, Zatlersi Reformierakond ja Ühtsus. Tema sõnul peaks selline valitsuskoalitsioon olema võimeline töötama kuni järgmiste korraliste parlamendivalimisteni, mis toimuvad kolme aasta pärast.

Ušakovs peatus ka Läti ühiskonnas vastuolusid tekitaval okupatsiooni-teemal. Tema sõnul oli Stalini režiimi ajal toimunu õudne, kuid praegu on märksa olulisemaid teemasid, kui okupatsiooni üle vaielda.

Samas oli Ušakovs Läti-Venemaa suhete tuleviku osas optimistlik, tuues välja, et 2010. aastal sõlmiti kahe riigi vahel mitmeid lepinguid. «See on meile väga oluline, kuid me rõhutame, et Läti on Euroopa Liidu ja NATO liige,» lisas Ušakovs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles