Venemaa katsetab uut mandritevahelist raketti veel tänavu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarmati mandritevahelise raketi stardikatsetus Plessetski polügoonil Arhangelski oblastis.
Sarmati mandritevahelise raketi stardikatsetus Plessetski polügoonil Arhangelski oblastis. Foto: Sputnik / Scanpix

Vene mandritevahelise ballistilise raketi Sarmat stardikatsetused on lõppenud, kirjutas ajaleht Kommersant.

Väljaande andmetel võimaldavad stardikatsetuste tulemused asjatundjatel alustada raketi lennukatsetusi ja need algavad oodatavasti veel tänavu.

Stardikatsetustel töötab püssirohu rõhuakumulaator, mis heidab raketi 30 meetri kõrgusele, kus lülitub mõneks ajaks tööle esimese järgu mootor. 2017. aasta lõpus ja 2018. aasta alguses viidi läbi kolm stardikatsetust. Lennukatsetustel tuleb korraldada veel vähemalt viis starti.

Väljaanne kinnitab, et lennukatsetused viiakse nagu stardikatsetusedki läbi Plessetski polügoonil, kuid ennist rääkis Astrahani oblastis asuva Kapustin Jari polügooni ülem kindralmajor Oleg Kilov ajakirjanikele, et polügoonil käib töö šahtist startiva raketikompleksi loomiseks, kasutades Jasnõi-Kura trassi (Kura polügoon on Kamtšatkal, Jasnõi viitab Orenburgi oblasti raketiühendusele).

Asjatundjate arvates suudab rakett RS -28 Sarmat toimetada kuni kümnetonnise kaaluga jaguneva lõhkepea üle põhja- või lõunapooluse suvalisse planeedi punkti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles