Hõbemägi: Rosenbergi-ekspositsiooni eemaldamise taga oli välisminister Paet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet ja Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman ÜROs.
Eesti välisminister Urmas Paet ja Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman ÜROs. Foto: Välisministeerium

Ajakirjanik Priit Hõbemägi rääkis, et levib info nagu oleks Eesti ajaloomuuseumist Alfred Rosenbergi ekspositsiooni eemaldamise taga olnud mitte kultuuriminister Rein Lang, vaid hoopis välisminister Urmas Paet.

«Meieni jõudnud andmed räägivad, et tegelikult oli Rosenbergi pildi ja teksti mahavõtmise taga ajaloomuuseumi väljapanekust hoopis välisminister Urmas Paet,» rääkis Hõbemägi Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Paet pidi sel nädalal New Yorgis kohtuma tähtsate juudiorganisatsioonide esindajatega ja ei soovinud, et oleksid mingid probleemid võinud seoses Rosenbergiga üles kerkida,» selgitas Hõbemägi.

«Ja kultuuriministeeriumi asekantsler Anton Pärn n-ö löödi tanki,» nentis Hõbemägi.

«Kuidas käivitati kapo, kes käis ajaloomuuseumis näitust vaatamas ja tundis huvi, kui suur osa näitusest on pühendatud holokaustile, seda ma ei tea, igaüks võib neile avalduse teha, aga paistab, et selle kõige taga oli välisministeeriumi soov rahvusvahelisel tasandil kergemini suhelda,» pakkus Hõbemägi.

«Huvitav, et meil on väga selektiivne suhtumine uutesse riikidesse. See poliitika, mida Eesti kahjuks ajab palestiinlaste omariikluse arvel, vastab paraku eesti rahva huvidele,» nentis ettevõtja Rein Kilk.

Paet: see on täielik jama!

Hetkel Ameerika Ühendriikides New Yorgis viibiva välisminister Urmas Paet lükkas Priit Hõbemägi jutu resoluutselt ümber.

«See on täielik jama,» sõnas välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles