Juškin: Putin ongi see, keda Venemaa praegu vajab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Balti Vene-uuringute keskuse juht Vladimir Juškin leidis, et Vladimir Putini saamine Venemaa presidendiks ei muudaks Eesti-Vene suhteid halvemaks.

Juškini sõnul on Venemaa poliitilises süsteemis küpsenud kriis, mis vajabki adekvaatset reageeringut, vahendas DzD.ee.

«Praeguses olukorras vajab Venemaa just Putini-taolist karmi stiiliga mänedžeri. Kõige tõenäolisemalt vajabki Venemaa järgmises presidendi-tsüklis just seda,» leidis Juškin.

«Kevadel riikliku strateegiliste uuringute keskuse avaldatud prognoosi järgi ootab Venemaa sisepoliitikat lähima kahe-kolme aasta jooksul ees kriis, mille mastaabid on võrreldavad 1991. aastal toimunuga, mistõttu on Putini sugune karmi käega liider, kes suudab langetada ebapopulaarseid otsuseid, Venemaale väga vajalik,» sõnas Juškin.

Juškin tunnistas, et tema isikliku prognoosiga ei läinud täna toimunud arengud kokku. «Ennustasin, et presidendina jätkab Medvedev, kuna ta räägib läänele arusaadavamas keeles ning kasutab liberaalset sõnavara.»

«Mulle tundub, et Venemaa on valmis suhteid Eestiga parandama, sest viimasel ajal on lõppenud valitsuse kontrollitud meedias Eesti negatiivses valguses kujutamine, ning Putini tulek presidendiks seda tendentsi ei muuda. Ootan suhete paranemist, hullemaks kindlasti ei lähe,» sõnas Vladimir Juškin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles