Endine FBI juht ärgitas hääletama vahevalimistel demokraatide poolt (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide Kongress peab oma istungeid pealinnas Washingtonis asuvas Kapitooliumis.
Ameerika Ühendriikide Kongress peab oma istungeid pealinnas Washingtonis asuvas Kapitooliumis. Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA / Scanpix

Endine USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juht James Comey ärgitas ameeriklasi hääletama novembrikuistel vahevalimistel demokraatide poolt ja kritiseeris president Donald Trumpi kohtumist Vene riigipea Vladimir Putiniga.

«Vabariiklastest kongress pole suutnud täita Ameerika Ühendriikide asutajate kava, mille järgi ambitsioon peab tasakaalustama ambitsiooni,» ütles Comey, viidates kongressi ülesandele olla vastukaaluks presidendivõimule.

«Kõik, kes usuvad selle riigi väärtustesse, peavad sügisel hääletama demokraatide poolt, sest ajalugu vaatab meid,» lausus ta.

FBI eksjuhi sõnul ei pea ta ennast enam vabariiklaseks.

Comey oli väga kriitiline ka üleeile toimunud USA vabariiklasest presidendi Donald Trumpi ja Vene riigipea Vladimir Putini Helsingi kohtumise suhtes.

«See oli päev, mil USA president seisis võõral territooriumil mõrvarliku valetava jõhkardi kõrval ja keeldus enda riiki toetamast. Patrioodid peavad välja astuma ja presidendi käitumise hukka mõistma,» säutsus Comey pärast kahe riigipea pressikonverentsi Twitteris.

USA kongressi vahevalimised toimuvad käesoleva aasta novembris. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles