Kreeka nõustus menetlema 1500 Saksamaal oleva migrandi asüülitaotlusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka migratsiooniminister Dimitris Vitsas.
Kreeka migratsiooniminister Dimitris Vitsas. Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Scanpix

Kreeka kavatseb Saksamaaga allkirjastatud leppe alusel menetleda 1500 Saksamaale jõudnud migrandi varjupaigataotlust, teatas Kreeka migratsiooniminister Dimitris Vitsas .

«2018. aasta esimeses pooles esitas Saksamaa taotluse 1500 avalduse menetlemiseks ja need võetakse vastu,» ütles migratsiooniminister.

Saksamaa teatas juuni lõpus kokkuleppest Kreeka ja Hispaaniaga, mille alusel võtavad Ateena ja Madriid tulevikus Saksa-Austria piirilt tagasi inimesed, kes on neis riikides registreeritud varjupaigataotlejad.

Kokkulepe saavutati suuresti vaid rändele pühendatud Euroopa Liidu tippkohtumisel Brüsselis.

Leppega üritati leida unikaalselt euroopalikku lahendust migrantide sissevoolu reguleerimiseks ja ühepoolsete sammude piiramiseks, sõnas Vitsas.

Saksamaa lubas varjupaigataotluste menetlemise eest võtta Kreekast vastu 2900 migranti, kes ühinevad Saksamaal oma sugulastega.

Türgist Kreekasse saabuvate migrantide arv on võrreldes haripunktiga 2015. aasta suvel langenud 96 protsendi võrra, sõnas Kreeka minister. Ateenal on aga jätkuvalt raskusi 60 000 riiki jõudnud migrandi võõrustamisega, rõhutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles