Prantsuse riigihalduse ja eelarveminister: me oleme valinud uuendusliku tee

Merili Arjakas
, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa riigihalduse ja eelarveminister Gérald Darmanin soovitab teistel riikidel võtta Eestist eeskuju reformide elluviimisel.
Prantsusmaa riigihalduse ja eelarveminister Gérald Darmanin soovitab teistel riikidel võtta Eestist eeskuju reformide elluviimisel. Foto: Liis Treimann

Prantsusmaa peab edasi liikuma sotsiaalreformidega, kärpima avaliku sektori kulutusi ning maksutama digiteenused, loetles Eestit väisanud Prantsuse riigihalduse ja eelarveminister Gérald Darmanin usutluses Postimehele samme, millega riigi pidurdunud majandusarengule hoogu anda.

Õnnitlused jalgpalli maailmameistriks tulemise puhul! Öeldakse, et president Emmanuel Macronil on nüüd kuu aega, et ära teha kõik soovitud reformid, sest kogu Prantsusmaa on eufoorias. Milline on Prantsuse valitsuse tegevusplaan?

Loomulikult ei oodanud Prantsusmaa president jalgpalli maailmameistrivõistluste võitu reformidega alustamiseks. Aastakümneid oodatud reformidega tegime algust juba palju varem. Räägime eelkõige raudteereformist, samuti tööseadustiku muutmisest ja maksude alandamisest. Hiljuti kohtus Macron mitme ametiühingu esindajatega, et rääkida järgmistest sammudest – need on mitmesugused sotsiaalreformid ja ka pensionireform, samuti on meil plaanis töötuskindlustuse reform. Plaanime ka muudatusi hooldusteenustes, näiteks degeneratiivsete haiguste, nagu Alzheimeri all kannatavale inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles