Meedia: FSB on saanud siseinfot OSCE vaatlejate kohta Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad Ukrainas
OSCE vaatlejad Ukrainas Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) siseinfo sattumine Vene julgeolekuteenistuse (FSB) kätte on organisatsiooni jaoks suureks löögiks, teatas OSCE kolmapäeval.

«See on meie jaoks suureks löögiks ja me loomulikult uurime, mis juhtus ja kuidas,» sõnas OSCE Ukraina missiooni pressiesindaja Irina Korobko AFP-le.

Saksa telekanal ARD teatas teisipäeva õhtul, et FSB on saanud siseinfot OSCE-s tegutsevalt spioonilt.

FSB kätte sattus väidetavalt informatsioon OSCE vaatlejate kohta, sealjuures nende finantsandmed, aadressid Ida-Ukrainas, kontaktid, nende suhtes rakendatud turvameetmed ja muud.

OSCE vaatlejad tegutsevad Ida-Ukrainas, kus jätkub sõjategevus Ukraina valitsusvägede ja separatistide vahel.

ARD-s eetrisse läinud telesaates FAKT väideti, et Vene julgeolekuteenistus sai selle informatsiooni luuraja käest, kes on tõenäoliselt OSCE töötaja. Telekanali väitel said nad Ukrainas tegutseva informandi vahendusel digitaalse koopia FSB-le väidetavalt edastatud dokumentidest.

«(OSCE) missioon on mures, et väidetavad rikkumised võivad ohustada meeskonda, kompromiteerida nende privaatsust ja julgeolekut,» teatas OSCE avalduses, lisades, et ei saa «ilma nõuetekohase kontrollita kommenteerida teadmata päritolu dokumente».

OSCE-l on Ida-Ukrainas erivaatlusmissiooni koosseisus umbes 600 vaatlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles