Rahandusminister Kudrin kaotas töö

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin (vasakul) ja president Dmitri Medvedev.
Vene rahandusminister Aleksei Kudrin (vasakul) ja president Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Venemaa presidenti Dmitri Medvedevit teravalt kritiseerinud rahandusminister Aleksei Kudrin esitas lahkumispalve, mille riigipea ka rahuldas.

Kudrin teatas eile pärast Venemaa võimuerakonna Ühtne Venemaa suurkogu, kus avalikustati peaminister Vladimir Putini soov kandideerida tagasi presidendiks ning Medvedevi valmisolek taanduda valitsusjuhi kohale, et tema pole nõus Medvedevi juhitavas valitsuses jätkama.

Medvedevi teatas täna, et kui rahandusminister Kudrin ei nõustu tema poliitikaga, peaks ta tagasi astuma.

2000. aastast ametis olnud Kudrin ei varjanud oma erimeelsusi ametis oleva presidendiga, kuid lubas enne lõpliku otsuse langetamist konsulteerida peaminister Putiniga.

«Te võite konsulteerida kõigiga, kaasa arvatud peaministriga, kuid mina olen endiselt president ja sellised otsused langetan mina. Te peate langetama otsuse väga kiiresti ja andma mulle vastuse tänase päeva jooksul,» ütles täna Kudriniga kohtunud Medvedev RIA Novosti vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles