Vene sõdurid lahkusid vaidlusalusest Gruusia külast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased tegemas ettevalmistusi kontrollpunktidest lahkumiseks.
Vene sõjaväelased tegemas ettevalmistusi kontrollpunktidest lahkumiseks. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia politseiallikate sõnul on vene sõdurid lahkunud vaidlusalusest Perevi külast separatistliku Lõuna-Osseetia juures, mis vähendab kokkupõrkeohtu selles piirkonnas.


«Nad on täielikult lammutanud kontrollpunkti ja piiri taha läinud,» ütles kohalik politseiametnik Reutersile. «Perevis pole enam venelasi.»

Gruusia siseministeerium kinnitas, et kontrollpunkti hakati lammutama eile.

Vene väed taandusid iseloodud nn puhvertsoonist Lõuna-Osseetiasse oktoobris, kuid jätsid siis sõdurid Perevisse, mis on kohe vaenupoolte vahele tekkinud kontrolljoone kõrval.

Thbilisi on korduvalt nõudnud sõdurite lahkumist, sest nende viibimine seal oli vastuolus Venemaaga sõlmitud relvarahuleppega

Vene väed hakkasid külast taanduma ka novembris, kuid naasid peagi, kui nende asemele ilmusid kümned Lõuna-Osseetia võitlejad, kes tahtsid positsioone hõivata.

Moskva toetusel tegutsevaid separatiste polnud täna veel külas näha

Lõuna-Osseetia konfliktitsooni ääres püsib samal ajal pingeline olukord ning mõlemad pooled teatavad tihti tulevahetustest. OSCE vaatlejad sattusid mingi jõugu varitsusse alles kolmapäeval, kuid keegi õnneks vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles