Vene armee peatas Kalašnikovide tellimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalašnikovidega relvastatud Vene kadetid õppusel Stavropolis.
Kalašnikovidega relvastatud Vene kadetid õppusel Stavropolis. Foto: SCANPIX

Vene armee on Kalašnikovi automaatidest üle ujutatud ja populaarse relva tellimused on peatatud, kuni selle arendajad tulevad välja uue mudeliga, teatas täna Vene kõrgeim kindral.

Automaadi AK-74 – kuulsa AK-47 mudel 1974. aastast – konstrueeris Mihhail Kalašnikov ise, kuid Vene kindralstaabi ülema Nikolai Makarovi sõnul neid armee juurde ei telli, sest nende pakkumine ületab nõudlust kümnekordselt, vahendas AFP.

Ehkki Iževski relvatehas peaks uue mudeli väljastama juba järgmisel aastal, on Vene kaitseministeerium juba otsustanud loobuda uute Kalašnikovide ostmisest vähemalt 2014. aastani, kirjutas päevaleht Izvestia.

Lehe sõnul otsusest Mihhail Kalašnikovile (91) endale aga teada ei anta seoses kartusega, et see võib mõjuda halvasti tema tervisele.

«Me ei taha talle öelda... see jääks meie südametunnistusele. Ta ei pruugi taastuda,» vahendas ajaleht ühe Kalašnikovi anonüümse sõbra sõnu.

AK-47 ja selle uuemad versioonid on maailmas äärmiselt populaarsed relvad. Neid on müüdud enam kui sada miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles