Leedu peaminister: Putini naasmine teeb reset'ile lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius.
Leedu peaminister Andrius Kubilius. Foto: SCANPIX

Vladimir Putini eeldatav naasmine Venemaa presidendiks peaks tegema lõpu lääneriikide illusioonidele, et suhteid Moskvaga on võimalik ümber häälestada, teatas täna Leedu peaminister Andrius Kubilius.

«Kõik reset'i või uuendamise poliitikad Venemaaga tuleks panna sahtlisse, millel on lihtne silt: «Naiivsed unistused, mis on lõppenud»,» ütles Kubilius AFP teatel Leedu raadiole.

Tema sõnul on Putini naasmise juures Kremlisse vaid üks positiivne külg. «Enam ei tohiks kellelgi olla illusioone selle üle, kuidas Venemaad lähematel aastakümnetel valitsetakse,» ütles ta.

«Meie jaoks ei ole see midagi uut. Võib-olla kellelgi lääne pealinnades, nagu Berliinis, Brüsselis või Washingtonis, oli illusioone, et Venemaa liigub nüüdisajastamise suunas. Need illusioonid on nüüd läbi,» lisas ta.

Vene riigipea Dmitri Medvedev teatas laupäeval, et märtsis toimuvatel presidendivalimistel kandideerib Putin. Medvedevist endast peaks saama peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles