Europarlament tahab ELis liiklusmärgid ja -eeskirjad ühtlustada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Euroopa Parlament võttis täna häälteenamusega vastu resolutsiooni, milles soovitatakse propageerida nn alkolukkude kasutamist sõiduautodel ning kiirusepiirangu 30 km/h kehtestamist elamupiirkondades ja linnaliste asulate tänavatel üle kogu Euroopa Liidu.

Parlament peab uut liiklusohutuse tegevuskava aastateks 2011-2020 äärmiselt vajalikuks ning soovitab ELis ühtlustada liikluseeskirjad, liiklusmärgid, juhiloa omandamise ja sõiduõpetuse testid ning autojuhi veres lubatud alkoholisisalduse piirmäär.

Raportöör Dieter-Lebrecht Kochi (Euroopa Rahvapartei, Saksamaa) hinnangul lähtus Euroopa Parlament resolutsiooni koostamisel pikaajalisest eesmärgist, milleks on täielikult vältida surmasid liikluses.

Aastaks 2020 tuleb saavutada selgelt mõõdetavad eesmärgid, milleks on liikluses hukkunute arvu vähendamine poole võrra (võrdlusaasta 2010), eluohtlikult vigastada saanute arvu vähendamine 40 protsendi võrra ning kuni 14-aastate hukkunud laste arvu vähendamine 60 protsendi võrra.

«Riikidevahelised võrdlused peavad olema teadustegevuse põhised ning lähtuma võrreldavatest algandmetest, definitsioonidest ja statistikast,» ütles Koch arutelul. «Me ootame liiklusõnnetuste põhjuste ja vigastuste kohta ühtlustatud analüüsi ning kogu ELi katvat andmevahetust, mis järgib isikuandmete kaitsele esitatud kõrgeid nõudmisi.»

Saadikud teevad Euroopa Komisjonile ettepaneku luua Euroopa liiklusohutuse koordinaatori amet, et abistada liikmesriike tegevuskava elluviimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles