Obama tahab patuse kuberneri lahkumist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA presidendiks valitud Barack Obama oli eilsel pressikonverentsil sunnitud vastama ka ajakirjanike pärimistele tema koduosariigi Illinoisi kuberneri asjus, kes vahistati kahtlustatuna plaanist anda uuest riigipeast vabaks jääv koht senatis kõrgeimale pakkujale.

Obama teatas, et ta on kuberner Rod Blagojevichi kavatsusest tema koht senatis müüki panna vapustatud, vahendas Reuters. See oli üldse mustanahalise demokraatide liidri esimene avalik reageering skandaalile.

Presidendiks valitud ekssenaator rõhutas korduvalt, et ta ei ole vabaks jäänud senati koha täitmisest parteikaaslasest kuberneriga kunagi rääkinud ning on kindel ka oma meeskonnaliikmete mitteseotuses selle afääriga.

«Ma olen absoluutselt kindel, et meie kontoril ei ole mingit seotust mingisuguses sobingus minu senatikoha pärast. Ma olen selles absoluutselt kindel. See oleks vastuolus kõigega, millest minu kampaania rääkis, ja me ei aja niimoodi asju.»

Obama asus pressikonverentsil avalikult nende poole, kes nõuavad Blagojevichilt ameti mahapanekut. «Minu arust on avalikkuse usaldust kuritarvitatud. Las ma väljendud täiesti selgelt. Ma ei arva, et see kuberner saaks praegusel hetkel teenida tõhusalt Illinoisi rahvast,» teatas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles