Trumpi sõjaväeparaad läheb maksma sama palju, kui «pööraselt kallid» sõjamängud Lõuna-Koreas (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trumpi sõjaväeparaad Washington DCs läheb hinnanguliselt maksma peaaegu sama palju kui õppused Lõuna-Koreaga, mida Trump nimetas pööraselt kalliks.
President Donald Trumpi sõjaväeparaad Washington DCs läheb hinnanguliselt maksma peaaegu sama palju kui õppused Lõuna-Koreaga, mida Trump nimetas pööraselt kalliks. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

President Donald Trumpi sõjaväeparaad Washington DCs läheb hinnanguliselt maksma peaaegu sama palju kui õppused Lõuna-Koreaga, mida Trump nimetas pööraselt kalliks.

Paraad toimub 10. novembril. Esialgsete hinnangute järgi läheb see maksma peaaegu 10,5 miljonit eurot. Üks ametnikest on seda numbrit nimetanud planeeritud summaks, mitte lõplikuks eelarveks, seega võivad kulud veel tõusta. 

Me hoiame terve varanduse kokku, kui me ei mängi sõjamänge, vaid peame heas usus läbirääkimisi - mida mõlemad pooled teevad!» säutsus Trump juunis pärast tippkohtumist Põhja-Korea juhi Kim Jong-uniga. 

Põhja-Korea on ammu püüelnud õppuste lõpetamise poole, mida nad nimetavad provokatiivseteks. USA tippsõjaväelased on rõhutanud õppuste olulisust, et näidata USA toetust Lõuna-Koreale ja hoida sõjaväge vormis. USA toetus on olnud osa Lõuna-Korea heidututusest Põhja-Korea vastu.

Pentagoni kõneisik kolonel Rob Manning ütles ajakirjanikele, et nüüdseks lõpetatud USA-Lõuna Korea vabadusevalvuri õppused oleks läinud maksma 12 miljardit eurot. 

11. novembril möödub 100 aastat Esimese maailmasõja lõpust. Manning ütles, et USA sõjaväeparaad on rihitud selle sündmuse tähistamiseks. 

Prantsusmaa president Emmanuel Macron plaanib korraldada paraadi ja vastuvõtu maailma juhtidele Esimese maailmasõja lõpu sajandal aastapäeval. Trump tegi ettepaneku USA paraadiks veidi aega pärast külaskäiku Pariisi, kus ta osales Bastille' päeva sõjaväeparaadil. 

Planeeritav sõjaväeparaad on suuantud veteranide panuse tähistamisele. See hõlmab endas USA vägesid varasemate ajastute univormides ja USA lennuväe osalust, kuid tänavatele tanke ei tooda, et teed ei saaks kahjustada. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles