Briti politsei on tuvastanud Novitšoki-rünnaku kahtlusalused (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta mais tehtud pilt Julia Skripalist. Julia paranes rünnakust üllatavalt kiiresti.
Selle aasta mais tehtud pilt Julia Skripalist. Julia paranes rünnakust üllatavalt kiiresti. Foto: Dylan Martinez / PA Wire/PA Images / Scanpix

Briti politsei hinnangul on nad kindlaks teinud isikud, kes ründasid Salisbury linnas närvimürgiga Novitšok endist Vene topeltagenti ja tema tütart, vahendas neljapäeval Press Association.

«Uurijad usuvad, et on tuvastanud Novitšoki-rünnaku arvatavad toimepanijad valvekaamera salvestuste abil ning üle kontrollides nimekirjad inimestest, kes umbes sel ajal riiki sisenesid,» ütles allikas Press Associationile.

«Nad on kindlad, et kahtlusalused on venelased,» lisas allikas.

Scotland Yard keeldus teadet kommenteerimast.

Suurbritannia heaks töötanud 66-aastane endine Vene luuraja Sergei Skripal leiti 4. märtsi alguses koos tütre Juliaga Salisburys ühelt pingilt ning toimetati raskes seisundis haiglasse. Praeguseks on mõlemad tervenenud.

Suurbritannia süüdistas mürgitamises Venemaad, kes on oma seotust juhtunuga kategooriliselt eitanud.

Juuni lõpus toimetati Inglismaa samas piirkonnas haiglasse kaks samuti Novitšokiga kokku puutunud britti - Dawn Sturgess ja Charlie Rowley, kellest esimene suri 8. juulil ja teine on tulnud teadvusele ning on stabiilses seisundis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles