USAs algas kohus Michael Jacksoni arsti üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Conrad Murray
Conrad Murray Foto: SCANPIX

USAs Los Angeleses astus eile kohtu ette popstaar Michael Jacksoni arst Conrad Murray.

Prokurör David Walgreni sõnul kaotas laulja elu arsti hoolimatuse tõttu, edastab foxnews.com.

«Tõendid näitavad, et Michael Jackson andis oma elu sõna otseses mõttes arsti kätte. See liigne usaldamine sai talle saatuslikuks,» sõnas prokurör.

Walgren kirjeldas detailselt staari kahte viimast elutundi. Jackson lahkus kontserdiproovilt täie tervise juures, kuid üsna varsti suri oma kodus.

Prokurör näitas ka šokeerivat materjali Jacksoni viimastest hetkedest. Kohtus olnud nägid fotot voodis olnud ja hinge vaakunud popstaarist.

Kahtlustatakse, et arst määras Jacksonile liiga suure koguse unerohtu propofoli, mis tõi kaasa ta surma 25. juunil 2009. aastal.

Kui Murray süüdi tunnistatakse, võib ta saada kuni nelja aasta pikkuse vanglakaristuse.

Murray advokaadi Ed Chernoffi sõnul tekitas laulja ise kriitilise olukorra võttes ravimeid viisil ja koguses, mida arst ei olnud lubanud ega soovitanud.

Kohtus mängiti ette ka Jacksoni enne surma tehtud kõne ta arstile. Ta räägib oma plaanitud kontsertidest. Samas on häälest kuulda, et tal on rääkimisega raskusi.

«Tahan, et mu kontserdid külastajatele eluks ajaks meelde jääksid ja nad ütleksid, et ei ole varem midagi sarnast kuulnud,» sõnas laulja arstile.

Väidetavalt oli staar juba siis tugeva ravimi mõju all.

Prokurör Walgreni arvates oli telefonikõne staari appihüüd, kuid arst ei reageerinud sellele.

Advokaat Chernoffi andmetel neelas Jackson oma surmapäeva hommikul mitu lozerpami tabletti. Hiljem võttis veel propofoli. Kuna neid kahte ravimit ei tohi koos võtta, tekkis ta organismis šokk, mis tõi kaasa surma.

Eile oli kohtu ette kogunenud sadakond Jacksoni fänni toimuva kohta informatsiooni saama.

Kohtus olid ka Jacksoni vanemad Katherine ja Joe Jackson ning staari õde Janet Jackson ning vend Randy Jackson.

Kohus Jacksoni arsti üle võib kesta 4 – 5 nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles