Portugali politsei tabas pärast 41 aastat kestnud otsinguid mõrvari

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Wright aastal 1963. tehtud fotol.
George Wright aastal 1963. tehtud fotol. Foto: SCANPIX

Portugali politseinikud võtsid pärast 41 aastat kestnud otsinguid kinni 68-aastase George Wrighti, keda kohus oli karistanud mõrva pärast ja kes oli kahtlustatav lennuki kaaperdamises.

Politseinikud võtsid Wrighti üleeile vahi alla Ameerika Ühendriikide ametnike palvel, kes olid teinud kindlaks tema asukoha Lissaboni lähedal asuvas väikelinnas, vahendas The New York Times.

Meest ootab väljaandmine USA-le.

Kohus oli 1963. aastal mõistnud Wrighti süüdi bensiinijaama omaniku tapmisest ja karistanud teda 15-30 aasta pikkuse vangistusega. Aastal 1970 õnnetus tal koos kolme kaaslasega põgeneda Leesburgis asuvast Bayside’i vanglast.

Kaks aastat hiljem, 31. juulil 1972 kaaperdas ta Detroidist Miamisse teel olnud Delta Airlinesi lennuki. 29-aastane Wright oli riietatud preestri rõivastesse ja kandis valenime. Temaga olid kaasa kolm meest, kaks naist ja kolm väikest last.

Kaaperdajad nõudsid miljon dollarit ja pärast 86 reisija vabastamist võttis lennuk suuna Alžeeriale, kus kurjategijad palusid varjupaika.

Alžeeria andis lennuki ja lunaraha hiljem USA ametnikele tagasi ning lasi kaaperdajad vabaks. Wrighti kaaslased jäid politseile vahele 1976. aastal Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles