Piloodi laserkiirega pimestamine läks alaealise emale maksma 11 eurot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofloti reisilennuk A-320
Aerofloti reisilennuk A-320 Foto: SCANPIX

Vene lennufirma Aerofloti reisilennuki A-320 piloote laserkiirega pimestanud teismelise vanematele läks St. Petersburg Timesi andmetel ohtlik vahejuhtum maksma vaid 11 eurot.

Moskvast Barnauli lennanud Airbus A-320 sattus eelmisel neljapäeval maandumise eel ohtlikku olukorda, kui kokpitile suunati laserkiir. Lennukis oli 128 inimest.

Intsident leidis aset kohaliku aja järgi kell 5.49. Ajalehe Komsomolskaja Pravda andmetel kulus Altai krai politseinikel vähem kui 12 tundi, et teha kindlaks ja võtta kinni 15-aastane laserkiirega vehkinud nooruk.

Teismeline selgitas, et oli üksinda kodus ja lihtsalt huvi pärast suunas laserkiire maandumist sooritavale lennukile. Oma sõnul ei soovinud ta piloote pimestada.

Kuna tegemist on alaealisega, siis vastutusele teda võtta ei saa. Küll aga koostati administratiivrikkumiste koodeksi peatüki 5.35 põhjal, mis puudutab vanemlike kohustuste mittetäitmine alaealiste kasvatamisel, protokoll tema emale.

Venemaal on sel aastal registreeritud vähemalt 50 juhtumit, kus kurjategijad on vehkinud laserkiirega ja üritanud pimestada maandumisel olevate lennukite piloote.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles