Serbia politsei otsib tulutult sõjaroimar Mladićit

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serbia politseinikud, kes otsisid 4. detsembril läbi Mladići perekonnale kuuluva korteri Belgradis.
Serbia politseinikud, kes otsisid 4. detsembril läbi Mladići perekonnale kuuluva korteri Belgradis. Foto: Reuters / Scanpix

Politsei otsis ühes Serbia väikelinnas läbi mitu maja, lootes sealt leida inimsusevastastes kuritegudes süüdistatavat Bosnia serblaste sõjaväejuhti Ratko Mladićit.


«Vastavalt sõjakuritegude prokuröri Vladimir Vukcevici käsule otsivad politseiüksused läbi teatud objekte Arandjelovaci piirkonnas,» seisis prokuratuuri avalduses, vahendas Reuters.

Serbia sõjakuritegude prokuröri sõnul toimus julgeolekujõudude operatsioon Arandjelovaci väikelinnas, mis asub 60 kilomeetri kaugusel pealinnast Belgradist ja selle käigus kontrollis politsei läbi ka mitme Mladići toetajate võrgustiku arvatava liikme kodu.

Võimude tegevust jälgis lähedalasuval mäenõlval ka umbes 30-40 Mladići toetajat.

66-aastane Mladić on pärast Radovan Karadžići vahistamist kõige tähtsam endise Jugoslaavia konfliktide sõjakuritegudes kahtlustatav isik, keda pole rohkem kui kümne aasta jooksul õnnestunud tabada.

Haagi sõjakuritegude tribunalis süüdistatakse kurikuulsat Bosnia serblaste armee komandöri genotsiidis, inimsusevastastes kuritegudes ja sõjaseaduste rikkumises.

Mladićit süüdistatakse eelkõige Serbia ja Bosnia vahelises konfliktis toime pandud kuritegudes, seejuures Sarajevo piiramise ja Srebrenica veresauna korralamises.

Serbia nõrk koostöö Jugoslaavia rahvusvahelise kriminaaltribunali ICTYga on peamine takistus ka riigi püüdlustele ühinemaks Euroopa Liiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles