Vene sõjaväeluure juht vahetatakse välja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GRU logo.
GRU logo. Foto: SCANPIX

Vene sõjaväeluures GRU toimuvate struktuurimuudatuste käigus vahetatakse välja ka asutuse senine juht Aleksander Šljahturov, kirjutab Vene meedia.

63-aastase Šljahturovi isikut varjab salapära ning uudistevõrgu AFP teatel pole avalikkuses ilmunud temast ühtegi fotot. Venemaa relvajõudude kindralstaabile alluva GRU juhina töötas mees 2009. aastast, kui president Dmitri Medvedev ta sellele ametikohale määras.

Vene meedia teatel on Šljahturov, kes on ütlasi ka kindralstaabi ülema asetäitja, praegu haiguslehel ning päevalehe Izvestia tatel ei naase mees enam oma ametipostile GRUs.

Šljahturovi juhtimisel on Venemaa suurimas luureagentuuris toimunud suured struktuurimuudatused. Kui varem teenis GRUs sadu kindraleid, siis nüüd on nende arv vähenenud 20ni. Samuti on kärbitud brigaadide arvu kaheksalt kolmele.

Šljahturovi eelkäijale Valentin Korabelnikovile sai väidetavalt saatuslikuks just see, et ta ei soovinud koosseisu kärpida ning ümberkorraldusi läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles