Video: Macroni turvaülemat süüdistatakse meeleavaldaja peksmises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) ja tema turvaülem Alexandre Benalla eelmise aasta suvel Le Touquet's.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron (paremal) ja tema turvaülem Alexandre Benalla eelmise aasta suvel Le Touquet's. Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / SCANPIX

Prantsuse prokuratuur uurib presidendi Emmanule Macroni kõrge abi käitumist, kes ründas Pariisis toimunud protestimarsi ajal politseikiivrit kandes meeleavaldajaid.

Macroni kantseleiülema asetäitjat Alexandre Benallat filmiti ründamas naist ja meest tänavu 1. mai meeleavalduste ajal Pariisis Place de la Contrescarpe’i väljakul, kuhi oli kogunenud sadakond inimest.

Videolõigu filmis 21-aastane tudengiaktivist Taha Bouhafs. Videolt on näha, kuidas pärast kokkupõrgete algust liitub märulipolitseiga politsei visiiriga kiivris, kuid erariietes mees.

Esmalt krabab ta ühel naiselt kaelast ja surub ta tänavale, misjärel kaovad mõlemad kaamera vaateväljast. Pisut hiljem naaseb ta sündmuste keskmesse, rünnates üht meeleavaldajat, kelle politsei oli jätnud maha lebama.

Mees, kelles tundis Benalla ära Prantsuse ajaleht Le Monde, krabab meeleavaldajal kaelast, lööb teda pähe ja tundub trampivat ta kõhul, kuni protestija maha variseb. Märulipolitsei ei paista tema tegevusse sekkuvat.

Benalla lahkub sündmuskohalt, kui noorukid lähenevad talle, et nõuda tema käitumise kohta aru.

Presidendi kõneisik ütles, et Benallale oli antud luba viibida vabal päeval meeleavaldustel vaatlejana.

Banalla peamine töökohustus on korraldada presidendi kaitset. Macroni valimiskampaania ajal 2017. aastal täitis ta turvajuhi ülesandeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles