Saksa fregati meeskond hävitas somaallaste paadid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa fregatt Köln.
Saksa fregatt Köln. Foto: http://www.eunavfor.eu/

ELi piraaditõrjemissioonil Atalanta osalev Saksa fregatt Köln pidas täna Somaalia rannikust 30 meremiili kaugusel kinni kaks kahtlast paati.


EUFOR Atalanta kodulehe teatel saadeti esialgu kahtlasi aluseid kontrollima helikopter. Selle meeskond tuvastas, et paatidel on 12 inimest ja varustus, mis enamasti viitab piraatlusele.

Paatidel olnud seltskond keeldus esimeste märguannete peale peatumast. Lõpuks tulistas fregatilt Köln saadetud kopter nende kohal hoiatuslaske, mispeale mõlemad alused peatusid.

Enne, kui fregatil teenivad mereväelased jõudsid paatidele parduda, hakkasid neil alustel olnud mehed viskama üle paadiserva relvi ja teisi üldiselt kahtlaseks peetavaid esemeid.

EUFORi pressiteate kohaselt hävitati paadid ja nende mootorid, et neilt tulevikus piraatlusega tegeleda ei saaks, ning kahtlastelt alustelt kätte saadud somaallased lasti vabaks nende kodumaa ranniku lähedal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles