Vene ärimees patentis emotikoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Teterin
Oleg Teterin Foto: Pm

Vene ärimees Oleg Teterin teatas, et on Vene patendiametis enda nimele registreerinud SMSides ja e-kirjades üldkasutatava emotikoni ;-).


Mobiiltelefonidesse reklaame müüva firma Superfone president Teterin ütles neljapäeval, et ei hakka üksikisikutelt oma «leiutise» kasutamise eest raha nõudma, küll aga plaanib saata hoiatusi neile ettevõtetele, kes ;-) kasutamisest ilma patendiomaniku loata raha teenivad.



«Emotikoni tohib seaduslikult kasutada alles pärast seda, kui meilt on ostetud aastane kasutuslitsents,» ütles Teterin. «See ei maksa väga palju, vaid kümneid tuhandeid dollareid.» Ärimehe sõnul võivad nüüd tema omandusse kuuluda ka emotikonid :-) ja ;) ja :), kuna need sarnanevad tema patendituga.



Internetiärimehed peavad Teterini jõupingutust absurdseks. «Kujutage ette järgmist ninatarka, kes omandab kirillitsa 33 tähe kaubamärgi ja ütleb seejärel, et igaüks, kes kasutab vene tähestikku, peab talle raha andma,» ütles ettevõtja Aleksandr Manis. (AP/PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles