Vägistamisteadetest viiendik jõuab Stockholmi politseisse reisilaevadelt

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i Mariella, mis kurseerib liinil Stockholm-Mariehamn-Helsingi.
Viking Line'i Mariella, mis kurseerib liinil Stockholm-Mariehamn-Helsingi. Foto: Wikimedia

Stockholmi politseile edastatud vägistamisjuhtumitest viiendik on toimunud mõnel reisilaeval, kirjutab ajaleht Dagens Nyheter (DN).


Ajalehe andmetel sai politsei eelmise aasta kaheksa esimese kuu jooksul kokku 232 avaldust vägistamistest, neist 43 olid seotud kas Viking Line'i või Tallink Siljaga, vahendas Helsingin Sanomat.



Ülekaalukalt suur osa ehk 72 protsenti laevadel toimunud kuritegudest toimus Viking Line'i laeval. Ülejäänud osa ehk ligikaudu viiendik avaldusi vägistamistest tehti Tallink Silja laevadel.



Birka Cruisesi laevadel eelpoolmainitud kuritegusid sel ajavahemikul ei toimunud.

Stockholmi politsei esindaja Pontus Oscarsson selgitas DN-le, et Viking Line'i laevad kurseerivad Stockholmiga seotud liinidel kõige aktiivsemalt. Nendega sõidab ka enim inimesi, paljud reisijad tahavad laeval kõvasti pidutseda.

Ka Söderi haigla vägistamisohvrite esmaabiosakonnas on märgatud, et mõned patsiendid saabuvad neile otse laevareisilt, vahendas DN.

Viking Line'i tegevdirektori asetäitja Jan Hanses rääkis ajalehele Hufvudstadsbladet, et firma on probleemist teadlik ja teeb juhtumite selgitamisel koostööd politseiga.

Hansesi jutu järgi reisib Viking Line'i laevadega aastas enam kui viis miljonit inimest. Kui võrrelda vägistamisjuhtimine arvu reisijate hulgaga, siis pole neid kohutavalt palju, märkis ta.

Viking Line'i laevad viivad Stockholmist Helsingisse, Turusse ja Ahvenamaale. Birka Cruises sõidab Stockholmi ja Mariehamni vahet.

Tallink Silja laevadega saab Rootsi pealinnast Helsingisse, Turusse, Ahvenamaale, Tallinnasse ja Riiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles