Itaalia siseminister esitas maffiavastase kirjaniku vastu laimuhagi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini.
Itaalia siseminister Matteo Salvini. Foto: LaPresse / Roberto Monaldo / LAPRESSE / Scanpix

Itaalia siseminister Matteo Salvini teatas eile õhtul, et on esitanud laimuhagi ühe oma peamise kriitiku, maffiavastase kirjaniku Roberto Saviano vastu.

Saviano elab alates raamatu «Gomorra» ilmumisest 2006. aastal relvastatud valve all. Salvini kutsus juulis vaatama üle Saviano turvameetmeid ja kaaluma, kas poleks aeg neist loobuda.

«Esitasin Saviano vastu hagi nagu lubatud. Ma aktsepteerin mis tahes kriitikat, kuid ei luba kellelgi öelda, et ma aitan maffiat,» kirjutas Salvini Twitteris, avaldades ka pahameelt väidete üle, justkui ta rõõmustanuks ühe lapse surma üle.

Saviano postitas varem sel nädalal Twitterisse pildi surnud naisest ja lapsest Vahemerel hulpimas ja küsis, kui suurt naudingut see foto immigratsioonivastase Põhjaliiga liidrile pakkus.

«Vihkamine, mida sa oled külvanud, kukutab sind,» kirjutas kirjanik, kes on varem mõistnud hukka vastiku õhkkonna Itaalias pärast populistliku valitsuse ametisseastumist 31. mail.

Neljapäeval vastas ta Salvini teadaandele hagi esitamisest süüdistusega, et siseminister kardab kriitilisi hääli. «Kohtus kutsutakse teda rääkima tõtt,» lausus kirjanik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles